Szolgáltatásaink


Hibás készülékekkel forduljon a lenti elérhetőségeken keresztül kollégáinkhoz.

Szervíz: +36-20/402-9156
E-mail: szerviz@gemosz.eu

 

 

 

 

 

 

Fejlesztés

Fejlesztés

Mérnökeink több, mint 20 éves tapasztalattal korrigálják a gyártandó termékeket és/vagy valósítjuk meg a megrendelőink elképzelését, figyelembe véve a mai gazdasági helyzetet, költséghatékonyságra törekedve, de nem a minőség rovására. 

 

 

 

 

 

Beszerzés

Beszerzés

Rendelkezünk alkatrész készlettel, ahol megtalálhatóak ellenállások, kondenzátorok, diódák és félvezetők különféle méretben, értékben, hogy kiszolgálhassuk ügyfeleink igényeit. Ezen felül bármilyen alkatrész, nyomtatott áramköri lapok és stencil beszerzésben szívesen állunk ügyfeleink rendelkezésére.

 

 

 

 

SMD beültetés

SMD Beültetés

A felületszerelt alkatrészek (SMD – Surface Mounted Devices) beültetésére rugalmas eszköz- és gépparkkal állunk partnereink rendelkezésére.

A minőségi forrasztás reflow kemencével történik, amellyel a mai elvárásoknak megfelelő hőprofilok széles skálája állítható elő.


 

 

Milyen eszközök állnak rendelkezésre?

SMD beültető gépeink SIEMENS gyártmányúak, melyek ezen világcég több évtizedes tapasztalatának hála, világszínvonalú és kiemelkedő minőségű gyártóeszközök. A gyártandó panel minőségétől, bonyolultságától és szérianagyságától függően az alábbi gépekkel gyártunk SMD beültetett paneleket:


EKRA Serio4000 szitanyomtató gép

Automata szitanyomtató gép.
Az ónpaszta felvitelére és mintázat kialakítására használt gépben lézeres technológiával készült szitasablonokat alkalmazunk, melyek igen kis raszterosztások esetén is igen pontos pasztafelvitelt biztosítanak.


SIEMENS SIPLACE S15/F3 beültető sorok

Az S15 és F3 automatából álló SMD sorunk nagy sebességű ill. nagy alkatrész darabszámú SMD beültetésre alkalmas. Mindegyik gép dupla revolver (alkatrész felvevő) fejjel rendelkezik. Így egy menetben több alkatrész panelra helyezésére képesek.

  • M Marken kamera: panel összpontosító kamera
  • BE alkatrész kamera: a nagy és kis alkatrészek pozícionálásához egyaránt alkalmazható
  • A beültető sor három kamerával rendelkezik
  • Laser kamera: csak a nagy alkatrészeknél a láb elhajlását ellenőrzi

 

SIEMENS SIPLACE D1i/D2i beültető sor

A Siemens D1i és D2i modulok a precizitást ötvözik a rugalmassággal. Az aprólékosan megtervezett, modern alkatrész felvevő fejek a legkisebb méretű alkatrésztől a legnagyobb méretűig megbízhatóan ültetik. A gépek programozása, fel- és letárazása gyors és egyszerű, így az elkészült panelek nem csak jó minőségűek, de nagyobb darabszámban is rövid idő alatt ültethetőek.

SIEMENS beültető automatáink jelenlegi kapacitása: Kb. 100.000alkatrész/óra

 

REHM Vision XC nitro 1750 reflow kemence

Meleg levegővel dolgozó 6 zónás reflow kemence, mely igen pontos és tökéletes forrasztást visz véghez. A kemence alkalmas az ólommentes technológiára is, valamint nitrogén hozzáadásával lehetővé teszi az oxidálódott alkatrészek és forrlapok közti forrasztás tökéletesítését.

 

REHM Vision XC nitro 2450 reflow kemence

Meleg levegővel dolgozó 8 zónás reflow kemence, mely igen pontos és tökéletes forrasztást visz véghez. A kemence alkalmas az ólommentes technológiára is, valamint nitrogén hozzáadásával lehetővé teszi az oxidálódott alkatrészek és forrlapok közti forrasztás tökéletesítését.

Kézi beültetés

Kézi beültetés

A kézi beültetés napjainkban is nagy szerepet kap az elektronikában. Legnagyobb jelentősége azokon a helyeken van, ahol az egyes áramkörök technikai vagy anyagi megfontolásból nem készülhetnek SMD ill. automatán beültethető alkatrészekből.

A GÉMOSZ Elektronikai Kft. az SMD beültetés mellett kézi beültetést is végez, ahol a legkülönfélébb áramkörök és alkatrészek kerülnek összeszerelésre. Szakképzett munkatársaink és megfelelően kialakított munkahelyeink garantálják a kézi munka pontos elvégzését és a minőségileg kifogástalan terméket.

A kézi beültetés során munkatársaink jól felszerelt és kellemes munkakörnyezetben végzik el az adott termék által megkövetelt beültetési ill. forrasztási feladatokat.
Forrasztópákáink jó minőségű, hőmérséklet szabályzással ellátott típusok, melyekkel megfelelő minőségű forrasztás végezhető.

Ellenőrzés

Ellenőrzés

A kézzel beültetett panelek vizuális ellenőrzését szintén ezeken a munkahelyeken végezzük. Képzett munkatársaink a vevői követelményeknek, és a nemzetközileg elfogadott normáknak (pl. IPC-610) maradéktalanul eleget téve végzik a termékek ellenőrzését.

Az SMD alkatrészek beültetése és leforrasztása után egy automata ellenőrző készülék (AOI) vizsgálja át a paneleket, a hibákat vonalkódos azonosítás alapján rögzíti, az utómunkát igénylő paneleket elkülöníti.

Viscom S 3088flex AOI

A beültetett panelokat egy olyan korszerű képfeldolgozó eszközzel nézzük át, amely 100%ban megtalálja a nem kívánt eltéréseket. Előre betáplált hiba nélküli panellel hasonlítja össze a leforrasztott NYÁK lapot, az eltérése alapján kiszűri a hibásan ültetett alkatrészeket.

Programozás

Programozás

Mérnökeink felügyeletével, az általunk legyártott készülékeket tovább folytatva, fel is tudjuk programozni, amennyiben erre igény lenne, természetesen a megrendelő által biztosított programokat a lehető legnagyobb szigorúsággal kezeljük.

 

 

 

 

 

 

Tesztelés

Tesztelés

A kollégák által fejlesztett, legyártott, összeszerelt és felprogramozott készüléket le is kell tesztelni, így nagy biztonsággal, a megrendelő csak és kizárólag, tökéletesen működő eszközöket kap. Nem kell semmi mással foglalkoznia, csak is azzal, ami az ő szakterülete, a jól működő eszközökért mi vagyunk felelősek.

Nem kel törődnie, a sok technológiai lépésekben ismert szakmai problémákkal.

 

 

 

Összeszerelés

Összeszerelés

Amennyiben a megrendelőinknek igényük van rá, technikusaink, kidolgozzák a készre szerelés folyamatát, melyet, dokumentálunk, természetesen a megrendelővel egyeztetve.

 

 

 

 

 

Hybrid Rework System

Hybrid Rework System

Beültetés utáni utómunkálatok elvégzésére alkalmas technológia. Nehezen levehető és beültethető alkatrészek javítását teszi lehetővé. Különféle profilok segítségével többek közt az alábbi alkatrészek javítását könnyíti meg: BGA, QFP, QFN, DFN, GPS és egyéb kommunikációs modulok.ERSA Hybrid Rework 600

Beültetés utáni utómunkálatok elvégzésére alkalmas gép. Nehezen levehető és beültethető alkatrészek javítását teszi lehetővé. Különféle profilok segítségével többek közt az alábbi alkatrészek javítását könnyíti meg: BGA, QFP, QFN, DFN, GPS és egyéb kommunikációs modulok.

Szerviz


Hibás készülékekkel forduljon a lenti elérhetőségeken keresztül kollégáinkhoz.

Szervíz: +36-20/402-9156
E-mail: szerviz@gemosz.eu

 

 

 

 

 

 

GÉMOSZ Elektronikai Kft.

Címeink:
2600 Vác, Belgakert u. 5.
2651 Rétság, Rákóczi F. u. 4
2657 Tolmács, külterület Hrsz: 0133/8

Fax: +36 27 501 296
Tel: +36 27 501 295
Mobil: +36 20 211 25 05
E-mail:
gemosz@gemosz.eu
kézi beültetés, SMD